Flyttfirma i Stockholm

flytt stockholm, flyttfirma stockholm, flytthjälp stockholm, pianoflytt stockholm, flyttstädning stockholm, företagsflytt

Tips om Flyttning

Ska ni flytta ihop?

I samband med att du ordnar ditt boende så uppstår också frågan om du ska bo tillsammans med någon och i så fall vem? Att bo tillsammans med någon kompis kan visserligen skapa praktiska problem om man inte kommer överens, men rent juridiskt är det inga större bekymmer att flytta ifrån varandra. Var och en behåller givetvis sina egna saker och har ni köpt något tillsammans så äger ni den saken tillsammans. Om du däremot flyttar ihop med din flickvän/pojkvän bör du komma ihåg att ni kan betraktas som sambor enligt sambolagen (om ni är gifta gäller iställetäktenskapsbalkens regler).

Att vara sambo innebär inte så mycket så länge ni bor tillsammans; var och en äger sina egna saker, är skyliga att betala sina egna skulder etc. Men om förhållandet tar slut och ni flyttar isär så ska bodelning ske. Bodelning innebär att ni ska dela på all samboegendom (bostad och bohag som införskaffats för gemensamt bruk), oavsett vem som betalat saken. Sådant som införskaffats innan ni träffades är inte anskaffat för gemensamt bruk och således inte heller samboegendom. Den situation som oftast innebär störst problem är om den ena i förhållandet helt har betalat lägenheten som köptes för att bo i tillsammans. Vill man inte att sambolagen ska gälla så kan samborna tillsammans upprätta ett så kallat samboavtal. Om du själv inte är juridiskt utbildad kan det vara en god idé att kontakta en jurist eller advokat för att få hjälp, eftersom det är viktigt att avtalet blir rätt utformat för att det ska få den funktion ni önskar.

16 sep 2013

Välkommen

Välkommen till www.pianoflytt.n.nu.

Nyhetsbrev

Blogg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)